Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

SODEV'den Gezmiş, İnan ve Aslan'a anma

SODEV

Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV), 42 yıl önce asılarak idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı düzenlenen bir etkinlikte andı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programının ilk konuşmasını SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm ya

Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV), 42 yıl önce asılarak idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı düzenlenen bir etkinlikte andı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programının ilk konuşmasını SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm yaptı. Gezmiş, İnan ve Aslan'ın, 6 Mayıs 1972'de, hukuksuz bir şekilde idam edildiklerini belirten Tüm, Onları 12 Mart cellatları astı” dedi. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın emperyalizm ve faşizme karşı çıkarak tam bağımsız bir Türkiye istedikleri için idam edildiklerine dikkati çeken Tüm, Ancak onlar, bugün bir destan oldular” diye konuştu. Ardından düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın, 68 kuşağının temsilcileri olduklarına işaret ederken, şunları söyledi:
Onların dönemlerinde tüm dünyadaki 68 kuşağı özgürlüklerin dalgalanmasının yolunu açarken, ülkemizde aynı kuşak yok edildi. Bu üç gence kıyanları lanetliyoruz. Çünkü onlar, halkın isyan bayrağıydı. Ama bu bayrak bugün yere düşmedi. Geriden gelen çok sayıda Deniz'imiz, Hüseyin'imiz, Yusuf'umuz var” dedi. Mirza, bugün bile hâlâ ülkemizde idamı savunan bir güruh olmasına da şaşırdığını sözlerine ekledi. Etkinlikte konuşan gazeteci İmam Bakır ise eski yıllarda olduğu gibi bugün de ülkemizde gençlerin sevilmeyip, düşman gibi görüldüğünü öne sürdü. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesi verdiklerine dikkati çeken Bakır, şöyle konuştu:
Bu üç devrimci genç ve 68 kuşağı, İstanbul Dolmabahçe'de, 6. Filo askerlerini denize dökerken, 6. Filo'yu kıble gibi kabul edip, namaz kılanlar, bugün ülkemizde iktidarda bulunuyor. Gezmiş, İnan ve Aslan'ın 42 yıl önce söyledikleri bugün de geçerli. Ancak bugün emperyalizmin ve sermayenin oyunlarını bozmak için birleşmemiz gerekiyor. Artık kaybetmek için değil, kazanmak için mücadele etmeliyiz.”
Konuşmaların ardından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'a ait bir sinevizyon görüntüleri izletildi. Program, etkinliğe izleyici olarak gelenlerin okudukları şiirlerle sona erdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false